Op zondag 22 januari 2023 was het na 3 lange jaren eindelijk zo ver: het Klein maar het Dapper orkest kon weer haar eigen concert geven! In het Theater de Vaillant in Den Haag hebben wij vol enthousiasme een tjokvolle bus met maar liefst 66 passagiers meegenomen op een reis door Frankrijk.

Met behulp van een aantal inval-meereismuzikanten die ons hebben geholpen op de bugel, trompet, euphonium, bariton saxofoon en het euphonium (waarvoor dank!), namen we het publiek eerst mee naar de Vogezen waar wij Tablaux des Vogses ten gehoor brachten. Onder het genot van een verzameling aan verschillende Franse chansons, zoals Aux Champs-Elysées en Non, je ne regrette rien, kwamen we aan in Parijs. Onlosmakelijk verbonden met Parijs is de beroemde en onfortuinlijke kathedraal Notre-Dame. Daarom kon uiteraard de filmmuziek van The hunchback of the Notre-Dame niet ontbreken.

Vervolgens sloten we spetterend af met werken van Stromae, Jacques Brel en Darius G. Daarna was het feest echter nog niet afgelopen, want een groot aantal concertbezoekers vergezelde ons naar het repetitielokaal om aldaar gezellig na te borrelen.

Denk jij nu: “dat wil ik ook!” Neem dan contact met ons op, want de deur is altijd open voor geïnteresseerden.

Foto’s met dank aan Gert Jan Bijlsma