ver het Klein maar Dapper, het gezelligste orkest van Den Haag!

Gezelligheid is van oudsher de belangrijke pijler binnen de vereniging. Dit doen wij in ons eigen sfeervolle repetitielokaal in hartje Den Haag. Waar wij vroeger nog in de Schilderswijk vertoefden, zitten zij wij nu net aan de andere kant van de Prinsengracht, aan de Lange Lombardstraat 38. Iedere woensdagavond wordt er vanaf 20.00 gerepeteerd. Kom vooral een keer langs!

Repeteren doen we niet alléén voor de gezelligheid. We treden ook graag op. We zijn dan ook regelmatig te vinden bij muziekdagen en festivals in Den Haag en omgeving.

Klein maar Dapper: een stukje historie

Muziekvereniging Klein maar Dapper is opgericht in 1916. De oprichter, de heer Vleeshouwer had zich als doel gesteld dat de kinderen in de Schilderswijk een muzikaal doel aangereikt krijgen waardoor zij in de armoedige tijd, 1916, iets creatiefs konden doen. De vereniging is als jongeliedenvereniging opgericht, waaronder verschillende sporten zoals schermen, mogelijk was. De vereniging sloeg aan en al gauw kwamen de leden zich aanmelden. Het eerste optreden was direct al een succes en dat gaf de vereniging de PR in die tijd die het nodig had. De successen bleven komen. Tijdens de oorlog lag net als de rest van het leven het muzikale leven een tijdje stil. Na de oorlogsjaren hebben de bestuurders de vereniging weer opgepakt en begon KmD aan een tweede fase die ook succesvol werd. Hoogtepunten waren de concoursen waar de vereniging de ene na de andere 1e prijs wist te behalen. Het optreden met Dorus (wijlen Tom Manders), de jaarfeesten die de band met de vereniging aanhaalde. De vele optredens voor bruiloften en partijen waren niet uit de lucht en iedere Hagenaar kende KmD.

KmD is mede door de rijke historie een begrip in Den Haag. Veel mensen kunnen de verhalen vertellen van de grote groep muziekkanten die in de Schilderwijk liepen maar ook door de rest van Den Haag. Meestal komt dan ook gelijk de vraag: doen jullie dat nog steeds? Spelen en optreden doen we zeker nog, maar lopen daarbij niet meer.

In de afgelopen jaren is de vereniging wel veranderd. In plaats van majorettes, tamboers en muzikanten hebben we nu een concertorkest. Het repertoire is ook verjongd. Marsen hebben plaats gemaakt voor hedendaagse muziek. Veel is veranderd en verjongd, behalve het streven om jong en oud veel plezier met muziek te bieden!

Bestuur

Wij hebben een dagelijks bestuur bestaande uit een voorzitter, een secretaris en een  penningmeester. Te weten Adri Voermans de voorzitter en bugelist, Peter Saris de secretaris en saxofonist en Jo Franken de penningmeester en bugelist. Zij zijn het aanspreekpunt binnen de vereniging en leiden alles in goede banen.

Verder heeft de vereniging er voor gekozen om te werken met subgroepen.
De subgroepen hebben ieder hun eigen specialiteit.

  • Gebouwbeheer
  • Instrumenten
  • Communicatie
  • Programmering

Iedere groep heeft haar eigen verantwoordelijkheid en draagt bij aan een goed lopende vereniging, waar ruimte is voor ieders ideeën en creativiteit.

Meespelen

Het Klein maar Dapper Orkest repeteert in het centrum van Den Haag. Hier hebben we een mooi eigen repetitielokaal. Iedereen is welkom om mee te komen spelen, van beginner tot gevorderd en van jong tot oud. We repeteren (vrijwel) iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, kom vrijblijvend een keer langs! Lees meer over meespelen bij orkest Klein maar Dapper

Contributie

De contributie is 17,50 euro per maand. Wij geven, als u in bezit bent van een ooievaarspas 50% korting op de contributie.

Bereikbaarheid

Het verenigingsgebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Twee minuten lopen van de halte Prinsengracht/ Brouwersgracht (tram 2, 3, 4 en 6).

Secretariaat Klein maar Dapper: (Repetitie lokaal)
Lange Lombardstraat 38 Den Haagsecretaris@kmdorkest.nl

E-mail: info@kmdorkest.nl